Ofte stilte spørsmål

Portåpner

Hva er garantien på Eurodoor garasjeporter og portåpnere?


Spørsmål: Hva er garantien på Eurodoor garasjeporterog portåpnere? Svar: Til privatmarkedet gir Eurodoor 5 års full garanti på alle produktene som selges i Norge. Til selskaper, forretningsdrivere og krevende brukere som fellesgarasjer og parkeringshus, gjelder garantien for næringslivet som er basert på 12 måneder.

Forutsetningen for at garantien skal gjelde er at porten er riktig montert og service og vedlikehold er gjort i tråd med fabrikkens krav. Portene bør sjekkes og justeres 1-2 ganger pr år. Send oss e-post, eller ring dersom du ønsker tilbud på en service og vedlikeholdsavtale. Post@eurodoor.no
Hvilke portdesign er standard hos Eurodoor?


Spørsmål: Hvilke portdesign er standard hos Eurodoor? Svar: Eurodoor har flere typer design, men har 3 standardtyper design som er lagerført i mange størrelser for salg i Norge. Se også nettbutikken her: https://www.eurodoor.no/produkter 1) "Eurodoor", den tradisjonelle og klassiske porten med trestruktur og speilruter i farge hvit (RAL 9016)
2) "H-line", en moderne, slett port med trestruktur og horisontale linjer i farge hvit (RAL 9016)
3) Eurodoor Antrasit, en moderne slett port med sandstruktur i farge mørk går antrasitt (RAL 7016)
Hvilken portåpner skal jeg velge?


Valg av portåpner kommer an på behov, portstørrelse og hva du ønsker.
Portåpnerne har en motorkraft som er tilpasset størrelsen og vekten på porten.
Normalt sier vi at en Eurodoor 800(ED800) er beregnet for porter opp til 8m2(100kg port) og en Eurodoor 1000 er beregnet for porter opp til 12m2(120kg port).
Standardskinnene passer for porter opp til 230cm høyde. Er porten høyere enn dette, må man kjøpe skinneforlenger eller lang skinne opp til 330cm høyde. Utover dette gjelder spesialtilpassede produkter. Dersom du ønsker en portåpner med flere funksjoner eller lys i skinnen, kan du sjekke ut den helt nye og unike HALO portåpneren med mulighet for integrert belysning i skinnen. HALO portåpneren kan også styres via APP og er tilrettelagt for administrasjon av flere brukere. Dersom du har spørsmål vedr valg av portåpner, er det bare å ta kontakt med oss på post@eurodoor.no
Hvilken fart har en Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvilken fart har en Eurodoor portåpner? Svar: Standard lagerførte portåpnere ED800(800N) og ED1000(1000N) har en fart på ca 12cm/sekund. Som spesialbestilling kan vi tilby en ED1800 med 19cm/sekund som er langt raskere enn de vanlige rimelige, lagerførte motorene.
Hvordan kopler jeg en Eurodoor trådløs veggbryter til en ED800 portåpner?


Spørsmål: Hvordan kopler jeg en Eurodoor trådløs veggbryter til en ED800 portåpner? Svar: Du trykker "CODE" på motoren og ser en liten rød diode/lampe blinke. Deretter trykker du umiddelbart på "åpne" knappen på veggbryteren.
Dersom du ønsker å bestille Eurodoor trådløs veggbryter, er det bare å bestille her, eller sende en e-post til post@eurodoor.no
Hvordan kopler jeg en veggbryter til en Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan kopler jeg en veggbryter til en Eurodoor portåpner?

Svar: Du kopler ledningen fra bryteren til "PB" og "GND" på baksiden av motoren.
Du kan bestille vanlig veggbryter eller trådløs veggbryter her.
Hvordan feilsøker og løser jeg mulige feilinnstillinger på ED800/ED1000 portåpner?


Spørsmål: Hvordan feilsøker og løser jeg mulige feilinnstillinger på ED800/ED1000 portåpner? Svar: Se tips nedenfor: Feilsøking ED800 / ED 1000 1) Porten stopper på feil sted eller returnerer uønsket Omprogrammer ved å trykke og holde inne CODE til det blinker en C i displayet for å resette maskinen. Trykk SET til 1 lyser og kjør porten opp til åpen stilling med UP Trykk SET til 2 tallet lyser og sett lukket posisjon med DOWN Trykk SET og porten går opp og ned en syklus. Så kodes senderne på nytt ved å trykke på CODE en gang og så trykk 2 ganger på håndsender (dette står i veiledningen, vanlig programmering) Dersom dette ikke hjelper kan du foreta en kraftjustering. Trykk SET og slipp når det viser 3, da kommer det en ny verdi (tall) opp i displayet Trykk UP til du kommer til 6 og trykk UP for å bekrefte. Portåpneren er litt sterkere for motstand (maks 7) 2) Håndsenderen virker kun for å åpne porten men ikke ned Du har programmert for bruk av fotocelle. For å avprogrammere:​ Trykk DOWN inne til det lyser en H i displayet Trykk DOWN til det endrer seg til II Trykk SET for å bekrefte 3) Håndsenderen virker ikke, det lyser – i displayet Gjør som i punkt 1 for å resette maskinen. Det kan være at DOWN punktet er for lavt slik at den låser seg. Dersom dette ikke virker trykk SET og slipp når det lyser ett 4 tall, da vises det enten 0 eller 1. Det riktige er 0 så trykk UP eller DOWN for å endre Trykk SET for å bekrefte Håndsenderen vil fungere 4) Portåpneren returnerer etter en tid For å avprogrammere: Trykk UP til det kommer fram ett tall (det viser antall minutter for retur) Trykk DOWN til 0 vises Trykk SET for å bekrefte Du kan også se video av en del av disse innstilingene på vår videoguide her: https://www.eurodoor.no/videoguider Dersom det er noe annet du trenger hjelp til, kan du sende en e-post til post@eurodoor.no eller ringe support på tlf 37 25 65 65
Hva er viktig å tenke på når jeg skal montere min Eurodoor garasjeport?


Spørsmål: Hva er viktig å tenke på når jeg skal montere min Eurodoor garasjeport?

Svar: Når du skal montere din Eurodoor garasjeport er det noen få viktige, men enkle ting du bør vite om, og sjekke for at den skal fungere smertefritt i mange år!

Følg din monteringsanvisning nøye, men vær spesielt oppmerksom på:

 1. Når du begynner er det viktig at leddene vatres når du starter montasjen. Dersom leddene ikke er i vater, vil porten trekkes skrått opp og du får friksjon og unødvendig slitasje på delene (vaier, rullehjul og hengsler.)

 2. Når du monterer L-skinnene og veggskinnene (vertikal skinne) er det ekstremt viktig at begge sider er i samme høyde i toppen. Dersom gulvet er skjevt, løfter du den laveste side til å være i vater med den høyeste skinnen. Bruk gjerne laser eller vater for å sikre dette.

 3. Når du monterer vaierene på hver side(før fjærene strammes), sørg for at vaierene på begge sider er like stramme. «Spill» på vaierene som strengene som på en gitar for å sjekke

 4. Stram fjærene slike mye på begge sider i tråd med matrisen i monteringsanvisningen og label på innsiden av porten.

Dersom disse punktene er fulgt og du har fulgt monteringsanvisningen, vil porten din fungere i mange, mange år!


NB! Husk å sjekke porten regelmessig! Som en bil, sykkel eller annen gjenstand laget av stål, med bevegelige deler, trenger den vedlikehold og stell. (Sjekke løse gjenstander, skruer, etterstramme deler, smøre, justere fjærer osv)

Du finner også våre monteringsanvisninger her: https://www.eurodoor.no/montering


Bestill gjerne årlig service-avtale på post@eurodoor.no

Innside av garasjeport med HALO portåpner
Hvordan blir ordren eventuelt levert?


Spørsmål: Hvordan blir ordren eventuelt levert?

Svar: Vi bruker Posten og Bring. Store produkter som garasjeporter og portåpnere, blir normalt levert med Bring. Dersom du ønsker, kan du mot et lite tillegg (blir automatisk kalkulert i nettbutikken) få ordren levert hjem til deg på døra. Dersom du ønsker går det også an å avtalen henting på nærmeste terminal.
Dersom det er småpakker, vil vi normalt sende ordren med Posten. I begge tilfeller får du tilsendt sporingsnummer dersom du ønsker.
Er det mulig å montere porten og portåpneren selv?


Spørsmål: Er det mulig å montere porten selv?

Svar: Dersom du ønsker å montere garasjeport og portåpner selv, er det fullt mulig! Eurodoor Proline porter har delvis forhåndsmonterte beslag og er langt enklere og raskere å montere enn om du kjøper en standardport fra andre leverandører hvor den leveres i deler.

Før du starter monteringen, vil vi anbefale deg å lese monteringsanvisningen nøye og sjekke tips under https://www.eurodoor.no/ofte-stilte-sporsmal f. eks. «Hva er viktig å tenke på når jeg skal montere min Eurodoor garasjeport?»

Vår supportavdeling gir deg gjerne tips og råd underveis dersom du skulle stå fast eller trenger råd om montering eller produkter. Kontakt oss gjerne på post@eurodoor.no eller Tlf 37 25 65 65

Se våre monteringsanvisninger her: https://www.eurodoor.no/montering
Hvorfor trenger jeg en nøkkelbetjent nødåpner, og hvordan monteres den?


Spørsmål: Hvorfor trenger jeg en nøkkelbetjent nødåpner, og hvordan monteres den?

Svar: Dersom du ikke kan komme inn i garasjen uten at porten må åpnes BØR du montere en nøkkelbetjent nødåpner. Nødåpneren er sikker og brukes kun i nødtilfelle. Du har da en nøkkel som gjør at du får låst opp nødåpneren og kan trekke i wiren som er koplet til frigjøringsbryteren på motorens skinne. Se monteringsanvisningen for detaljert veiledning i forbindelse med montering.
Nøkkelbetjent nødåpner, kan du bestille her….
Hvordan resetter jeg et Eurodoor kodepanel?


Spørsmål: Hvordan resetter jeg et Eurodoor kodepanel?

Svar: Dersom kodepanelet ikke virker, kan det være smart å prøve å resette kodepanelet for så å sette det opp mot motoren igjen. NB! Før du resetter, vil vi anbefale deg å først prøve å bytte batteri.


1) Ta av dekselet og demonter kodepanelet fra veggen

2) Ta ut batteriet og ta av deksel slik at du kommer til kretskortet

3) Trykk på den røde knappen i ca 8 sekunder til du hører et «PIP»/«summing»

4) Sett delene sammen og sett inn batteriet(gjerne et nytt batteri)

5) Programmer kodepanelet mot portåpnermotoren ihht monteringsveiledningen

6) Montèr kodepanelet der du ønsker det og sett på dekselet

Du kan bestille et nytt Eurodoor kodepanel her.

Jeg har begynt å montere en Eurodoor garasjeport, men trenger hjelp! Hva gjør jeg?


Spørsmål: Jeg har begynt å montere en Eurodoor garasjeport, men trenger hjelp! Hva gjør jeg?

Svar: Dersom du er fast bestemt på at du ikke ønsker, eller tør å montere selv, ta kontakt med oss på post@eurodoor.no for å få bestille montering.

Om du allikevel ønsker å forsøke å gjennomføre montasjen, vil vi anbefale deg å lese monteringsanvisningen nøye, og så ta kontakt med oss på Tlf 37 25 65 65 dersom du står fast. Vi vil da gjøre vårt beste for å hjelpe deg!
Hvor lang leveringstid må vi regne med fra vi bestiller en ordre fra www.Eurodoor.no


Spørsmål: Hvor lang leveringstid må vi regne med fra vi bestiller en garasjeport fra www.Eurodoor.no Svar: Lagerførte porter og portåpnere leverer vi normalt ut i løpet av 1-3 uker. Hastebestillinger kan gå fortere, men man må da påregne noe tillegg om vi skal kjøre ordren gjennom som en «ekspress-ordre».

Dersom det er spesialbestilling, avhenger leveringstiden av hvilken portype og motor du bestiller og hvor den skal produseres. Dersom porten produseres i Norge eller Europa, leverer vi normalt innen 5-6 uker, og om den produseres i Asia, vil leveringstiden normalt være 3-4 måneder. Leveringstid avhenger av hvordan mange faktorer som logistikk, vær og hvilke produksjonslinjer som går i forhold til porten du har bestilt. Send oss gjerne forespørsel via e-post post@eurodoor.no eller legg inn dine valg på vår prisrobot som automatisk gir deg et spesialtilbud. Prisroboten finner du her https://www.eurodoor.no/priskalkulator
Finnes det video eller en grei bruksanvisning som viser hvordan man programmerer en Eurodoor garasjeportåpner?


Spørsmål: Finnes det video eller en grei bruksanvisning som viser hvordan man programmerer en Eurodoor garasjeportåpner?

Svar: Ja, du finner en grei monteringsanvisning på websiden under https://www.eurodoor.no/montering


Du finner også oversikt over noen greie «step by step»-videoer hvor du kan se alle detaljene ifm programmering av din Eurodoor portåpner her: https://www.eurodoor.no/videoguider
Hvordan programmerer jeg grensene i ÅPEN og LUKKET posisjon på min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan programmerer jeg grensene opp og ned på min Eurodoor portåpner?

Svar: Programmering av grensene opp og ned gjøres på følgende måte:

 1. Trykk og hold «SET» til det lyser «1» i displayet
 2. Trykk «UP» og holde inne til porten er i ønsket ÅPEN posisjon. For å finjustere trykker du «UP» eller «DOWN» til du er tilfreds.
 3. Trykk «SET» igjen til det lyser «2» i displayet
 4. Trykk «DOWN» og holde inne til porten er i ønsket LUKKET posisjon. For å finjustere trykker du «UP» eller «DOWN» til du er tilfreds.
 5. Trykk «SET» når du er tilfreds
 6. Porten vil automatisk kjøres OPP og NED for å vise grensene som er satt i åpen og lukket stilling.

Se diverse videoer på websiden til Eurodoor og du kan også se den detaljerte programmeringen her https://youtu.be/IeRwNRSktUY
Hvordan programmerer jeg en håndsender/fjernkontroll/veggbryter/portåpner til min Eurodoor portåpnermotor?


Spørsmål: Hvordan programmerer jeg en håndsender/fjernkontroll/veggbryter/portåpner til min Eurodoor portåpnermotor?

Svar: Programmering av din fjernkontroll gjøre på følgende måte:

 1. Trykk og hold «CODE» til en liten rød «prikk» (*) lyser i displayet
 2. Trykk på en av de øverste knappene på din fjernkontroll/håndsender/veggbryter
 3. Du vil se at det blinker en «U» i displayet som bekrefter at fjernkontrollen er koplet til motorens styringssystem.
 4. Trykk en gang til på samme knapp på fjernkontrollen for å bekrefte
 5. Håndsenderen er programmert. Gjenta samme prosedyre dersom du ønsker å sette opp flere fjernkontroller
Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her https://youtu.be/4fxgmF6Qp-M
Hvordan programmerer jeg automatisk lukking på min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan programmerer jeg automatisk lukking på min Eurodoor portåpner?

Svar: Programmering av din fjernkontroll gjøre på følgende måte:

 1. Trykk og hold «UP» til du ser «-» i displayet
 2. I displayet ser du «O» eller «1». «O» betyr at automatisk lukking er deaktivert og «1» «2» og «3» betyr at automatisk lukking er aktivert(antall minutter forsinkelse i forhold til valgt tall)
 3. For å aktivere automatisk lukking, trykker du «UP» og «DOWN» for å velge hvor lang tid (minutter) det skal ta før porten automatisk lukkes.
 4. Trykk «SET» for å bekrefte det du har valgt.

ADVARSEL!
NB! Dersom du bruker denne funksjonen kan du risikere at porten automatisk lukkes til tross for at du kjører ut og er under porten.

Dersom du aktiviserer denne funksjonen gjøres det på eget ansvar! Dette KAN være risikabelt og KAN skade bilen

Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her

https://youtu.be/B2XQRTzDI8w
Hvordan fjerner jeg automatisk lukking av min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan fjerner jeg funksjonen "automatisk lukking" på min Eurodoor portåpner?

Svar: Programmering av din fjernkontroll gjøre på følgende måte:

 1. Trykk og hold «UP» til du ser «-» i displayet
 2. Dersom det står «O» betyr det at automatisk lukking er deaktivert
 3. Derom det står «1» «2» og «3» betyr det at automatisk lukking er aktivert(antall minutter forsinkelse i forhold til valgt tall)
 4. For å deaktivere automatisk lukking, trykker du «UP» og «DOWN» til du ser "0".
 5. Trykk «SET» for å bekrefte det du har valgt.

ADVARSEL!
NB! Dersom du bruker denne funksjonen hvor automatisk lukking er aktivert, kan du risikere at porten automatisk lukkes til tross for at du kjører ut og er under porten.

Dersom du aktiviserer denne funksjonen gjøres det på eget ansvar! Dette KAN være risikabelt og KAN skade bilen

Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her

https://youtu.be/B2XQRTzDI8w
Hvordan fjerner jeg/kansellerer koding av fjernkontroll/veggbryter som er koplet til min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan fjerner jeg/kansellerer koding av fjernkontroll/veggbryter som er koplet til min Eurodoor portåpner?

Svar: Svar: Du kan fjerne koping/oppsett av fjernkontroller/veggbryter etc som er koplet til din Eurodoor portåpner.

 1. Trekk ut kontakten i minimum 30 sekunder
 2. Trykk og hold inne CODE til du ser en «C» i displayet
 3. All coding av fjernkontroller er kansellert når du ser «I I» i displayet.

Du kan når programmere nye fjernkontroller/brytere på vanlig måte:

-Trykk CODE til det blinker en rød «*» i displayet

-Trykk 2 ganger på knappen du vil bruke på fjernkontrollen/bryteren


Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her https://youtu.be/QnevltT9lVM
Hvordan programmerer jeg en fotocelle til min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan programmerer jeg en fotocelle til min Eurodoor portåpner?

Svar:

 1. Trykk og hold «DOWN» inne til du ser «-» i displayet. Dersom det står «I I» i displayet er funksjonen DEAKTIVERT. Dersom det står «H» i displayet er funksjonen AKTIVERT.
 2. Trykk «UP» eller «DOWN» for å velge ønsket funksjon.
 3. Trykk «SET» for å bekrefte

Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her: https://youtu.be/2N_qNT1nfVA
Hvordan kan jeg justere lukke- og åpne-kraften på min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan kan jeg justere kraften på min Eurodoor portåpner?

Svar: Kraften som portåpneren er satt til, er normal kraft og i tråd med kravene som er satt i forbindelse med klemsikring.

NB! KLEMFARE!. Dersom du justerer kraften, er du selv ansvarlig for dette og vi som leverandør tar ikke ansvaret dersom noen(liv) eller noe(gjenstand) skulle komme til skade på grunn av dette.

Du kan enkelt justere kraften på motoren ved å gjøre følgende:

 1. Trykk og hold «SET» inne til du ser «3» i displayet. I displayet ser du nå hvilken kraft motoren er satt opp med fra fabrikk.
 2. Trykk «UP» for å øke kraften eller «DOWN» for å redusere kraften. Laveste kraft er «1» og høyeste er «9»
 3. Trykk «SET» for å bekrefte

Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her: https://youtu.be/fF1MffnBeMo

ADVARSEL!
NB! Dersom du bruker denne funksjonen kan du risikere at porten lukkes og åpnes med mer kraft enn det som er normalt og i henhold til regulativet.

KLEMFARE! Dersom du justerer kraften, er du selv ansvarlig for dette og vi som leverandør tar ikke ansvaret dersom noen(liv) eller noe(gjenstand) skulle komme til skade på grunn av dette.
Hvordan kan jeg aktivere/deaktivere låsefunksjon på fjernkontrollene(håndsender) til min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan kan jeg aktivere/deaktivere låsefunksjon på fjernkontrollene(håndsender) til min Eurodoor portåpner?

Svar:

 1. Trykk og hold inne «SET» til du ser en «4» i displayet
 2. Dersom det står «0» i displayet betyr det at funksjonen er deaktivert og står det «1» er funksjonen aktivert.
 3. Trykk «UP» eller «DOWN» for å endre til ønsket funksjon.
 4. Trykk «SET» for å bekrefte

  Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her https://youtu.be/2P08HzTw-qI
Finnes det video eller en grei bruksanvisning som viser hvordan man programmerer en Eurodoor garasjeportåpner?


Spørsmål: Finnes det video eller en grei bruksanvisning som viser hvordan man programmerer en Eurodoor garasjeportåpner?

Svar: Ja, du finner en grei monteringsanvisning på websiden under https://www.eurodoor.no/montering


Du finner også oversikt over noen greie «step by step»-videoer hvor du kan se alle detaljene ifm programmering av din Eurodoor portåpner her: https://www.eurodoor.no/videoguider
Hvordan feilsøker og løser jeg mulige feilinnstillinger på ED800/ED1000 portåpner?


Spørsmål: Hvordan feilsøker og løser jeg mulige feilinnstillinger på ED800/ED1000 portåpner? Svar: Se tips nedenfor: Feilsøking ED800 / ED 1000 1) Porten stopper på feil sted eller returnerer uønsket Omprogrammer ved å trykke og holde inne CODE til det blinker en C i displayet for å resette maskinen. Trykk SET til 1 lyser og kjør porten opp til åpen stilling med UP Trykk SET til 2 tallet lyser og sett lukket posisjon med DOWN Trykk SET og porten går opp og ned en syklus. Så kodes senderne på nytt ved å trykke på CODE en gang og så trykk 2 ganger på håndsender (dette står i veiledningen, vanlig programmering) Dersom dette ikke hjelper kan du foreta en kraftjustering. Trykk SET og slipp når det viser 3, da kommer det en ny verdi (tall) opp i displayet Trykk UP til du kommer til 6 og trykk UP for å bekrefte. Portåpneren er litt sterkere for motstand (maks 7) 2) Håndsenderen virker kun for å åpne porten men ikke ned Du har programmert for bruk av fotocelle. For å avprogrammere:​ Trykk DOWN inne til det lyser en H i displayet Trykk DOWN til det endrer seg til II Trykk SET for å bekrefte 3) Håndsenderen virker ikke, det lyser – i displayet Gjør som i punkt 1 for å resette maskinen. Det kan være at DOWN punktet er for lavt slik at den låser seg. Dersom dette ikke virker trykk SET og slipp når det lyser ett 4 tall, da vises det enten 0 eller 1. Det riktige er 0 så trykk UP eller DOWN for å endre Trykk SET for å bekrefte Håndsenderen vil fungere 4) Portåpneren returnerer etter en tid For å avprogrammere: Trykk UP til det kommer fram ett tall (det viser antall minutter for retur) Trykk DOWN til 0 vises Trykk SET for å bekrefte Du kan også se video av en del av disse innstilingene på vår videoguide her: https://www.eurodoor.no/videoguider Dersom det er noe annet du trenger hjelp til, kan du sende en e-post til post@eurodoor.no eller ringe support på tlf 37 25 65 65
Hvilken portåpner skal jeg velge?


Valg av portåpner kommer an på behov, portstørrelse og hva du ønsker.
Portåpnerne har en motorkraft som er tilpasset størrelsen og vekten på porten.
Normalt sier vi at en Eurodoor 800(ED800) er beregnet for porter opp til 8m2(100kg port) og en Eurodoor 1000 er beregnet for porter opp til 12m2(120kg port).
Standardskinnene passer for porter opp til 230cm høyde. Er porten høyere enn dette, må man kjøpe skinneforlenger eller lang skinne opp til 330cm høyde. Utover dette gjelder spesialtilpassede produkter. Dersom du ønsker en portåpner med flere funksjoner eller lys i skinnen, kan du sjekke ut den helt nye og unike HALO portåpneren med mulighet for integrert belysning i skinnen. HALO portåpneren kan også styres via APP og er tilrettelagt for administrasjon av flere brukere. Dersom du har spørsmål vedr valg av portåpner, er det bare å ta kontakt med oss på post@eurodoor.no
Hvilken fart har en Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvilken fart har en Eurodoor portåpner? Svar: Standard lagerførte portåpnere ED800(800N) og ED1000(1000N) har en fart på ca 12cm/sekund. Som spesialbestilling kan vi tilby en ED1800 med 19cm/sekund som er langt raskere enn de vanlige rimelige, lagerførte motorene.
Hvordan kopler jeg en Eurodoor trådløs veggbryter til en ED800 portåpner?


Spørsmål: Hvordan kopler jeg en Eurodoor trådløs veggbryter til en ED800 portåpner? Svar: Du trykker "CODE" på motoren og ser en liten rød diode/lampe blinke. Deretter trykker du umiddelbart på "åpne" knappen på veggbryteren.
Dersom du ønsker å bestille Eurodoor trådløs veggbryter, er det bare å bestille her, eller sende en e-post til post@eurodoor.no
Hvordan kopler jeg en veggbryter til en Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan kopler jeg en veggbryter til en Eurodoor portåpner?

Svar: Du kopler ledningen fra bryteren til "PB" og "GND" på baksiden av motoren.
Du kan bestille vanlig veggbryter eller trådløs veggbryter her.
Hvordan resetter jeg et Eurodoor kodepanel?


Spørsmål: Hvordan resetter jeg et Eurodoor kodepanel?

Svar: Dersom kodepanelet ikke virker, kan det være smart å prøve å resette kodepanelet for så å sette det opp mot motoren igjen. NB! Før du resetter, vil vi anbefale deg å først prøve å bytte batteri.


1) Ta av dekselet og demonter kodepanelet fra veggen

2) Ta ut batteriet og ta av deksel slik at du kommer til kretskortet

3) Trykk på den røde knappen i ca 8 sekunder til du hører et «PIP»/«summing»

4) Sett delene sammen og sett inn batteriet(gjerne et nytt batteri)

5) Programmer kodepanelet mot portåpnermotoren ihht monteringsveiledningen

6) Montèr kodepanelet der du ønsker det og sett på dekselet

Du kan bestille et nytt Eurodoor kodepanel her.

Hvordan programmerer jeg grensene i ÅPEN og LUKKET posisjon på min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan programmerer jeg grensene opp og ned på min Eurodoor portåpner?

Svar: Programmering av grensene opp og ned gjøres på følgende måte:

 1. Trykk og hold «SET» til det lyser «1» i displayet
 2. Trykk «UP» og holde inne til porten er i ønsket ÅPEN posisjon. For å finjustere trykker du «UP» eller «DOWN» til du er tilfreds.
 3. Trykk «SET» igjen til det lyser «2» i displayet
 4. Trykk «DOWN» og holde inne til porten er i ønsket LUKKET posisjon. For å finjustere trykker du «UP» eller «DOWN» til du er tilfreds.
 5. Trykk «SET» når du er tilfreds
 6. Porten vil automatisk kjøres OPP og NED for å vise grensene som er satt i åpen og lukket stilling.

Se diverse videoer på websiden til Eurodoor og du kan også se den detaljerte programmeringen her https://youtu.be/IeRwNRSktUY
Hvordan programmerer jeg en håndsender/fjernkontroll/veggbryter/portåpner til min Eurodoor portåpnermotor?


Spørsmål: Hvordan programmerer jeg en håndsender/fjernkontroll/veggbryter/portåpner til min Eurodoor portåpnermotor?

Svar: Programmering av din fjernkontroll gjøre på følgende måte:

 1. Trykk og hold «CODE» til en liten rød «prikk» (*) lyser i displayet
 2. Trykk på en av de øverste knappene på din fjernkontroll/håndsender/veggbryter
 3. Du vil se at det blinker en «U» i displayet som bekrefter at fjernkontrollen er koplet til motorens styringssystem.
 4. Trykk en gang til på samme knapp på fjernkontrollen for å bekrefte
 5. Håndsenderen er programmert. Gjenta samme prosedyre dersom du ønsker å sette opp flere fjernkontroller
Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her https://youtu.be/4fxgmF6Qp-M
Hvordan programmerer jeg automatisk lukking på min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan programmerer jeg automatisk lukking på min Eurodoor portåpner?

Svar: Programmering av din fjernkontroll gjøre på følgende måte:

 1. Trykk og hold «UP» til du ser «-» i displayet
 2. I displayet ser du «O» eller «1». «O» betyr at automatisk lukking er deaktivert og «1» «2» og «3» betyr at automatisk lukking er aktivert(antall minutter forsinkelse i forhold til valgt tall)
 3. For å aktivere automatisk lukking, trykker du «UP» og «DOWN» for å velge hvor lang tid (minutter) det skal ta før porten automatisk lukkes.
 4. Trykk «SET» for å bekrefte det du har valgt.

ADVARSEL!
NB! Dersom du bruker denne funksjonen kan du risikere at porten automatisk lukkes til tross for at du kjører ut og er under porten.

Dersom du aktiviserer denne funksjonen gjøres det på eget ansvar! Dette KAN være risikabelt og KAN skade bilen

Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her

https://youtu.be/B2XQRTzDI8w
Hvordan fjerner jeg automatisk lukking av min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan fjerner jeg funksjonen "automatisk lukking" på min Eurodoor portåpner?

Svar: Programmering av din fjernkontroll gjøre på følgende måte:

 1. Trykk og hold «UP» til du ser «-» i displayet
 2. Dersom det står «O» betyr det at automatisk lukking er deaktivert
 3. Derom det står «1» «2» og «3» betyr det at automatisk lukking er aktivert(antall minutter forsinkelse i forhold til valgt tall)
 4. For å deaktivere automatisk lukking, trykker du «UP» og «DOWN» til du ser "0".
 5. Trykk «SET» for å bekrefte det du har valgt.

ADVARSEL!
NB! Dersom du bruker denne funksjonen hvor automatisk lukking er aktivert, kan du risikere at porten automatisk lukkes til tross for at du kjører ut og er under porten.

Dersom du aktiviserer denne funksjonen gjøres det på eget ansvar! Dette KAN være risikabelt og KAN skade bilen

Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her

https://youtu.be/B2XQRTzDI8w
Hvordan fjerner jeg/kansellerer koding av fjernkontroll/veggbryter som er koplet til min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan fjerner jeg/kansellerer koding av fjernkontroll/veggbryter som er koplet til min Eurodoor portåpner?

Svar: Svar: Du kan fjerne koping/oppsett av fjernkontroller/veggbryter etc som er koplet til din Eurodoor portåpner.

 1. Trekk ut kontakten i minimum 30 sekunder
 2. Trykk og hold inne CODE til du ser en «C» i displayet
 3. All coding av fjernkontroller er kansellert når du ser «I I» i displayet.

Du kan når programmere nye fjernkontroller/brytere på vanlig måte:

-Trykk CODE til det blinker en rød «*» i displayet

-Trykk 2 ganger på knappen du vil bruke på fjernkontrollen/bryteren


Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her https://youtu.be/QnevltT9lVM
Hvordan programmerer jeg en fotocelle til min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan programmerer jeg en fotocelle til min Eurodoor portåpner?

Svar:

 1. Trykk og hold «DOWN» inne til du ser «-» i displayet. Dersom det står «I I» i displayet er funksjonen DEAKTIVERT. Dersom det står «H» i displayet er funksjonen AKTIVERT.
 2. Trykk «UP» eller «DOWN» for å velge ønsket funksjon.
 3. Trykk «SET» for å bekrefte

Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her: https://youtu.be/2N_qNT1nfVA
Hvordan kan jeg justere lukke- og åpne-kraften på min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan kan jeg justere kraften på min Eurodoor portåpner?

Svar: Kraften som portåpneren er satt til, er normal kraft og i tråd med kravene som er satt i forbindelse med klemsikring.

NB! KLEMFARE!. Dersom du justerer kraften, er du selv ansvarlig for dette og vi som leverandør tar ikke ansvaret dersom noen(liv) eller noe(gjenstand) skulle komme til skade på grunn av dette.

Du kan enkelt justere kraften på motoren ved å gjøre følgende:

 1. Trykk og hold «SET» inne til du ser «3» i displayet. I displayet ser du nå hvilken kraft motoren er satt opp med fra fabrikk.
 2. Trykk «UP» for å øke kraften eller «DOWN» for å redusere kraften. Laveste kraft er «1» og høyeste er «9»
 3. Trykk «SET» for å bekrefte

Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her: https://youtu.be/fF1MffnBeMo

ADVARSEL!
NB! Dersom du bruker denne funksjonen kan du risikere at porten lukkes og åpnes med mer kraft enn det som er normalt og i henhold til regulativet.

KLEMFARE! Dersom du justerer kraften, er du selv ansvarlig for dette og vi som leverandør tar ikke ansvaret dersom noen(liv) eller noe(gjenstand) skulle komme til skade på grunn av dette.
Hvordan kan jeg aktivere/deaktivere låsefunksjon på fjernkontrollene(håndsender) til min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvordan kan jeg aktivere/deaktivere låsefunksjon på fjernkontrollene(håndsender) til min Eurodoor portåpner?

Svar:

 1. Trykk og hold inne «SET» til du ser en «4» i displayet
 2. Dersom det står «0» i displayet betyr det at funksjonen er deaktivert og står det «1» er funksjonen aktivert.
 3. Trykk «UP» eller «DOWN» for å endre til ønsket funksjon.
 4. Trykk «SET» for å bekrefte

  Se diverse videoer på websiden vår og du kan også se den detaljerte programmeringen her https://youtu.be/2P08HzTw-qI
Hvor kan jeg kjøpe en ny fjernkontroll(håndsender) til min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvor kan jeg kjøpe en ny fjernkontroll(håndsender) til min Eurodoor portåpner?

Svar: Du får kjøpt den hos alle forhandlere som selgeer Eurodoor garasjeporter og Eurodoor portåpnere. (Byggmakker, Maxbo, CF ++)
Du kan også bestille ONLINE her på vår nettbutikk dersom du ønsker at vi skal sende deg dette.
Hvor kan jeg kjøpe en ny fjernkontroll(håndsender) til min Eurodoor portåpner?


Spørsmål: Hvor kan jeg kjøpe en ny fjernkontroll(håndsender) til min Eurodoor portåpner?

Svar: Du får kjøpt den hos alle forhandlere som selgeer Eurodoor garasjeporter og Eurodoor portåpnere. (Byggmakker, Maxbo, CF ++)
Du kan også bestille ONLINE her på vår nettbutikk dersom du ønsker at vi skal sende deg dette.
Hvordan bytter jeg batteri på et Eurodoor trådløst kodepanel? Hvordan monterer jeg et Eurodoor trådløst kodepanel?


Spørsmål: Hvordan bytter jeg batteri på et Eurodoor trådløst kodepanel? Hvordan monterer jeg et Eurodoor trådløst kodepanel? Svar: 1) Vipp av det sorte dekselet i fronden(som er rundt tallene) 2) Skru opp skuene som er bak dekselet. (Umbrakonøkkel) 3) Monter bakdekselet der du ønsker å ha kodepanelet. 4) Bytt batteriet/sjekk batteriert. Sjekk at det kommer en lyd og lys om du trykker på et tall 5) Montèr kodepanelet på bakdekselet
6) Montèr på det sorte dekselet rundt tallene. Sjekk at det er riktig på og ingen tall er i "klem" 7) Kodepanelet er klart til programmering mot motor. Se også: Montering av kodepanel og montering av Eurodoor portåpner inkl oppsett/programmering av kodepanel
Jeg har en Eurodoor portåpner. Når den lukker hopper og hakker den. Hva kan være feil?


Spørsmål: Jeg har en Eurodoor portåpner. Når den lukker hopper og hakker den. Hva kan være feil? Svar: Det høres ut som det er kjedet på skinna som er koplet til motoren/portåpneren som er for slakt. Du kan sjekke dette ved å ta en fysisk sjekk midt på skinna. Dersom kjedet "klirer" mot skinna, vil vi anbefale deg å prøve å strammer det. Dette gjøres ved at du i enden av skinna(nærmest porten) skrur på/strammer bolten som "trekker" kjedet utover. Sjekk etter noen omdreininger og gjenta til du føler kjedet er passe stramt og det ikke "støyer" eller hopper over tenner i tannhjulet som er festet til drivverket på motoren.
Kan dere sende meg datablad, og hva er frekvensen på ED 800 og ED 1000 portåpner & motor?


Frekvens: 433.92MHz

Input: 220-240V AC 50-60HzMotor: 24V DC 80W (TDE-200-71)

Arbeidstemperatur: Fra -20*C til +70*C

Motorkraft: 800NMaks portvekt: 100kg

Max portstørrelse: 8m2

Is klasse: B –

Termal Protection: 130*C

Standard: IEC 6158-1:2005

Mottaker – spec: Type: FSK AM RF Frekvens: 433.92MHz

Antall porter pr fjernkontroll: 20stk

Kontroll avstand: <50 meter

Fart: 12cm/sSender – spec:

Frekvens: 433.92MHz

Forbruk: 50mA Batteri: 12V A23 batteri

Code format: Rullerende kodesystem

Tilgjengelig tilleggsutstyr:
-Back-up batteri mot strømbrudd
-Trådløst kodepanel (2 kanaler)
-Trådløs veggbryter
-Fotocelle
Kan Eurodoor portåpner kobles til Homelink?


Eurodoor ED-800/ED-1000 er i utgangspunktet ikke kompatibel med Homelink ,men flere kunder har gitt tilbakemelding om at de har fått det til med å kople en RX MULTI adapter til motoren. Fjernkontrollsystemet er kompatibelt med Homelink Software V7 og nyere.

Dette er imidlertid ikke noe vi har testet selv, så vi har ikke mulighet til å gi noen garantier eller support på.
Er Eurodoor Kodepanel vantett?


Spørsmål: Er Eurodoor Kodepanel vantett?

Svar: Eurodoor kodepanel er værbestandig, men ikke beregnet for direkte vannsprut, så det er lurt å ha den et sted hvor den står under gesims/tak og ikke spyler vann direkte på den.
Hvilken type sikring trenger jeg til Eurodoor ED800/ED1000 portåpner?


Spørsmål: Hvilken type sikring trenger jeg til Eurodoor ED800/ED1000 portåpner? Svar: Du trenger en 2.5Amp sikring for 250V kurs.
Garasjeporten "hakker" og går ut av posisjon, hva gjør jeg?


Spørsmål: Garasjeporten "hakker" og går ut av posisjon, hva gjør jeg? Svar: Årsaken til dette er nok bare et "slakt" kjede. I enden av skinnen til portåpneren (nærmest porten) er det er strammeskrue som skulle vært justert for å stramme kjedet. Når kjedet er for slakt, vil kjedet kunne hoppe over tenner på tannhjulet på motoren og portens grenser/opp/ned, forskyves noe. Det er bare å stramme kjedet og deretter sette grensene på nytt (i riktig rekkefølge jamfør monteringsveiledningen), så skal alt være ok og holde i mange år. Sjekk også her side 3 og 7:
Jeg klarer ikke å koble til GDO app til min portåpner.


Det er viktig at du sjekker at tilgjengelig nettverk er 2.4Ghz og atdu legger inn riktig passord i appen. Når du har lagt dette inn riktig er det viktig at du IKKE trykker "Confirm" før du har satt portåpneren i innstillingsmodus. Det gjør du ved å trykke og holde "Set" knappen inne til displayet viser tallet "6" - Deretter trykker du "Confirm" i appen. Du vil nå se en fremdrift i % på skjermen i app - og at LED display på portåpneren teller opp fra 0. Når overføringen av informasjon er gjennomført trykker du "Done" i appen og tester knappene for åpning og lukking etc. TRYKK HER FOR MANUAL!
Hvordan programmerer jeg Homelink til min portåpner?


Dersom du har ED ProLine portåpner kan du koble homelink til din motor. Fremgangsmåte kan du se i vedlagte video - eller laste ned bruksanvisning fra våre support sider:

Garasjeporter

Hvilken overhøyde trenger Eurodoor garasjeporter?


Spørsmål: Hvilken overhøyde trenger Eurodoor garasjeporter? Svar: Eurodoor har flere typer beslag på portene, men de vanligste er Euroodoor Pro-line som krever 15cm overhøyde og 10cm plass på hver side av porten til skinnene. Pro-line har bakstilt torsjonssystem og kommer med hardware som er delvis premontert, noe som sikrer kortere monteringstid. Basic-line har forstilt torsjonssystem og krever 20cm overhøyde og 10cm plass på hver side av porten til skinnene. Basic-line porten kommer levert i deler og komponenter som må settes sammen.

Se også hvordan du tar mål her: https://www.eurodoor.no/guide-for-a-male
Dersom du har spørsmål vedr mål, send gjerne en e-post til post@eurodoor.no
Hvilke farger kan dere levere på deres porter?


Spørsmål: Hvilke farger kan dere levere på deres porter i?

Svar: På Eurodoor sand har vi Antrasit 7016 og på Eurodoor speilport og H-line har vi RAL 9016 hvit som standardfarge.

Vi kan levere porter i alle type RAL farger. Dersom du sjekker www.ralcolor.com og sender oss koden på fargen du ønsker sammen med størrelse på porten du trenger, vil vi kunne gi deg pris og leveringstid.

Kontakt oss gjerne på post@eurodoor.no dersrom du har spørsmål!
Hva skal lysåpningen på porten være i forhold til porten jeg bestiller?


Spørsmål: Hva skal lysåpningen på porten være i forhold til porten jeg bestiller?

Svar: Lysåpningen kan generelt være 1cm smalere og 1cm lavere enn porten du vil bestille.

Portbladene er normalt 3,5cm bredere enn oppgitt bredde på porten. Porten skal ligge på innsiden av veggen der åpningen er, og dekke hele åpningen. Derfor skal åpningen være mindre enn selve porten.

Et par eksempler: Åpningen til en 260cm x 210cm port lages til 259cm x 209cm og åpningen til en 490cm x 229cm port, lages til 489cm x 228cm

NB! HUSK: Du MÅ ha minimum 10cm plass på hver side av porten og minimum 15cm over porten dersom du kjøpe er Eurodoor Pro line med BAKSTILT torsjon/fjørsystem (fra portåpningen til taket – hele veien over skinnene)


Dersom du kjøper en Eurodoor garasjeport med FORSTILT torsjon/fjørsystem du ha minimum 20cm overhøyde (fra portåpningen til taket – hele veien over skinnene)

Se https://www.eurodoor.no/guide-for-a-male

Hvorfor trenger garasjeporten vedlikehold når noen markedsfører med «vedlikeholdsfrie» garasjeporter?


Spørsmål: Hvorfor trenger garasjeporten vedlikehold når noen markedsfører med «vedlikeholdsfrie» garasjeporter? Svar: Tidligere var de fleste garasjeportene laget av tremateriale og måtte males/beises regelmessig.

Når portene ble laget i ferdigbehandlet/sprøytet stål og aluminium, begynte noen å markedsføre at portene var «vedlikeholdsfrie» da man ikke lenger trenger å male portene. Dette bidrar dessverre ikke til at man slipper å vedlikeholde ståldelene, hengsler, rullehjul, wire, fjørsystem eller andre bevegelige deler. Som på en bil, bør man både rengjøre porten og overflater, sjekke skruer, wire, fjørsystem og alle bevegelige deler, samt og ikke minst smøre alle deler som bidrar til at porten går lett. Normalt kreves dette for at garantien skal gjelde. Dersom man ikke passer på porten, eller utsetter den for unormale forhold som for eksempel sterk vind og sjøsprøyt(montert nærmere sjøen enn 200 meter), vil porten gradvis svekkes, bli stygg og slutte å fungere som den skal.

Vi anbefaler alltid å inngå en service/vedlikeholdsavtale med Eurodoors montører eller en lokal fagmann, så sikrer man at porten går greit i mange, mange år og garantien er intakt. Dersom du ønsker tilbud på en service/vedlikeholdsavtale, kan du kontakte oss på post@eurodoor.no
Kan jeg bestille vinduer til min Eurodoor garasjeport?


Spørsmål: Kan jeg bestille vinduer til min Eurodoor garasjeport?

Svar: Ja, du kan bestille enkle vinduer når du bestiller en garasjeport fra Eurodoor. Da vil våre fabrikker sørge for at vinduene monteres i porten du bestiller.

Dersom du allerede har en Eurodoor garasjeport, kan du bestille vinduer og selv montere disse. Vil anbefale deg å sjekke metode for dette hos oss eller en lokal fagmann for å sikre riktig montasje.

Vinduene er ikke beregnet for direkte spyling/sprut og er basert på enkle pleksiglass som tåler mye, men ikke gir samme effekt hva gjelder isolasjon eller tetthet som isolerglass med to eller 3 lag.

Se vår prisrobot for å sjekke priser og tilgjengelige vinduer. For mer informasjon og tilbud på vinduer kontakt oss på post@eurodoor.no
Hva skal lysåpningen på porten være i forhold til porten jeg bestiller?


Spørsmål: Hva skal lysåpningen på porten være i forhold til porten jeg bestiller?

Svar: Lysåpningen kan generelt være 1cm smalere og 1cm lavere enn porten du vil bestille.

Portbladene er normalt 3,5cm bredere enn oppgitt bredde på porten. Porten skal ligge på innsiden av veggen der åpningen er, og dekke hele åpningen. Derfor skal åpningen være mindre enn selve porten.

Et par eksempler: Åpningen til en 260cm x 210cm port lages til 259cm x 209cm og åpningen til en 490cm x 229cm port, lages til 489cm x 228cm

NB! HUSK: Du MÅ ha minimum 10cm plass på hver side av porten og minimum 15cm over porten dersom du kjøpe er Eurodoor Pro line med BAKSTILT torsjon/fjørsystem (fra portåpningen til taket – hele veien over skinnene)


Dersom du kjøper en Eurodoor garasjeport med FORSTILT torsjon/fjørsystem du ha minimum 20cm overhøyde (fra portåpningen til taket – hele veien over skinnene)

Se https://www.eurodoor.no/guide-for-a-male

Hva er viktig å tenke på når jeg skal montere min Eurodoor garasjeport?


Spørsmål: Hva er viktig å tenke på når jeg skal montere min Eurodoor garasjeport?

Svar: Når du skal montere din Eurodoor garasjeport er det noen få viktige, men enkle ting du bør vite om, og sjekke for at den skal fungere smertefritt i mange år!

Følg din monteringsanvisning nøye, men vær spesielt oppmerksom på:

 1. Når du begynner er det viktig at leddene vatres når du starter montasjen. Dersom leddene ikke er i vater, vil porten trekkes skrått opp og du får friksjon og unødvendig slitasje på delene (vaier, rullehjul og hengsler.)

 2. Når du monterer L-skinnene og veggskinnene (vertikal skinne) er det ekstremt viktig at begge sider er i samme høyde i toppen. Dersom gulvet er skjevt, løfter du den laveste side til å være i vater med den høyeste skinnen. Bruk gjerne laser eller vater for å sikre dette.

 3. Når du monterer vaierene på hver side(før fjærene strammes), sørg for at vaierene på begge sider er like stramme. «Spill» på vaierene som strengene som på en gitar for å sjekke

 4. Stram fjærene slike mye på begge sider i tråd med matrisen i monteringsanvisningen og label på innsiden av porten.

Dersom disse punktene er fulgt og du har fulgt monteringsanvisningen, vil porten din fungere i mange, mange år!


NB! Husk å sjekke porten regelmessig! Som en bil, sykkel eller annen gjenstand laget av stål, med bevegelige deler, trenger den vedlikehold og stell. (Sjekke løse gjenstander, skruer, etterstramme deler, smøre, justere fjærer osv)

Du finner også våre monteringsanvisninger her: https://www.eurodoor.no/montering


Bestill gjerne årlig service-avtale på post@eurodoor.no

Innside av garasjeport med HALO portåpner
Hvilken overhøyde trenger Eurodoor garasjeporter?


Spørsmål: Hvilken overhøyde trenger Eurodoor garasjeporter? Svar: Eurodoor har flere typer beslag på portene, men de vanligste er Euroodoor Pro-line som krever 15cm overhøyde og 10cm plass på hver side av porten til skinnene. Pro-line har bakstilt torsjonssystem og kommer med hardware som er delvis premontert, noe som sikrer kortere monteringstid. Basic-line har forstilt torsjonssystem og krever 20cm overhøyde og 10cm plass på hver side av porten til skinnene. Basic-line porten kommer levert i deler og komponenter som må settes sammen.

Se også hvordan du tar mål her: https://www.eurodoor.no/guide-for-a-male
Dersom du har spørsmål vedr mål, send gjerne en e-post til post@eurodoor.no
Hva er garantien på Eurodoor garasjeporter?


Spørsmål: Hva er garantien på Eurodoor garasjeporter? Svar: Til privatmarkedet gir Eurodoor 5 års full garanti på alle produktene som selges i Norge. Til selskaper, forretningsdrivere og krevende brukere som fellesgarasjer og parkeringshus, gjelder garantien for næringslivet som er basert på 12 måneder.

Forutsetningen for at garantien skal gjelde er at porten er riktig montert og service og vedlikehold er gjort i tråd med fabrikkens krav. Portene bør sjekkes og justeres 1-2 ganger pr år. Send oss e-post, eller ring dersom du ønsker tilbud på en service og vedlikeholdsavtale. Post@eurodoor.no
Hvilke portdesign er standard hos Eurodoor?


Spørsmål: Hvilke portdesign er standard hos Eurodoor? Svar: Eurodoor har flere typer design, men har 3 standardtyper design som er lagerført i mange størrelser for salg i Norge. Se også nettbutikken her: https://www.eurodoor.no/produkter 1) "Eurodoor", den tradisjonelle og klassiske porten med trestruktur og speilruter i farge hvit (RAL 9016)
2) "H-line", en moderne, slett port med trestruktur og horisontale linjer i farge hvit (RAL 9016)
3) Eurodoor Antrasit, en moderne slett port med sandstruktur i farge mørk går antrasitt (RAL 7016)
Er det mulig å montere porten selv?


Spørsmål: Er det mulig å montere porten selv?

Svar: Dersom du ønsker å montere garasjeport og portåpner selv, er det fullt mulig! Eurodoor Proline porter har delvis forhåndsmonterte beslag og er langt enklere og raskere å montere enn om du kjøper en standardport fra andre leverandører hvor den leveres i deler.

Før du starter monteringen, vil vi anbefale deg å lese monteringsanvisningen nøye og sjekke tips under https://www.eurodoor.no/ofte-stilte-sporsmal f. eks. «Hva er viktig å tenke på når jeg skal montere min Eurodoor garasjeport?»

Vår supportavdeling gir deg gjerne tips og råd underveis dersom du skulle stå fast eller trenger råd om montering eller produkter. Kontakt oss gjerne på post@eurodoor.no eller Tlf 37 25 65 65

Se våre monteringsanvisninger her: https://www.eurodoor.no/montering
Hvordan blir ordren eventuelt levert?


Spørsmål: Hvordan blir ordren eventuelt levert?

Svar: Vi bruker Posten og Bring. Store produkter som garasjeporter og portåpnere, blir normalt levert med Bring. Dersom du ønsker, kan du mot et lite tillegg (blir automatisk kalkulert i nettbutikken) få ordren levert hjem til deg på døra. Dersom du ønsker går det også an å avtalen henting på nærmeste terminal.
Dersom det er småpakker, vil vi normalt sende ordren med Posten. I begge tilfeller får du tilsendt sporingsnummer dersom du ønsker.
Hvilke farger kan dere levere på deres porter?


Spørsmål: Hvilke farger kan dere levere på deres porter i?

Svar: På Eurodoor sand har vi Antrasit 7016 og på Eurodoor speilport og H-line har vi RAL 9016 hvit som standardfarge.

Vi kan levere porter i alle type RAL farger. Dersom du sjekker www.ralcolor.com og sender oss koden på fargen du ønsker sammen med størrelse på porten du trenger, vil vi kunne gi deg pris og leveringstid.

Kontakt oss gjerne på post@eurodoor.no dersrom du har spørsmål!
Hvorfor trenger jeg en nøkkelbetjent nødåpner, og hvordan monteres den?


Spørsmål: Hvorfor trenger jeg en nøkkelbetjent nødåpner, og hvordan monteres den?

Svar: Dersom du ikke kan komme inn i garasjen uten at porten må åpnes BØR du montere en nøkkelbetjent nødåpner. Nødåpneren er sikker og brukes kun i nødtilfelle. Du har da en nøkkel som gjør at du får låst opp nødåpneren og kan trekke i wiren som er koplet til frigjøringsbryteren på motorens skinne. Se monteringsanvisningen for detaljert veiledning i forbindelse med montering.
Nøkkelbetjent nødåpner, kan du bestille her….
Jeg har begynt å montere en Eurodoor garasjeport, men trenger hjelp! Hva gjør jeg?


Spørsmål: Jeg har begynt å montere en Eurodoor garasjeport, men trenger hjelp! Hva gjør jeg?

Svar: Dersom du er fast bestemt på at du ikke ønsker, eller tør å montere selv, ta kontakt med oss på post@eurodoor.no for å få bestille montering.

Om du allikevel ønsker å forsøke å gjennomføre montasjen, vil vi anbefale deg å lese monteringsanvisningen nøye, og så ta kontakt med oss på Tlf 37 25 65 65 dersom du står fast. Vi vil da gjøre vårt beste for å hjelpe deg!
Hvorfor trenger garasjeporten vedlikehold når noen markedsfører med «vedlikeholdsfrie» garasjeporter?


Spørsmål: Hvorfor trenger garasjeporten vedlikehold når noen markedsfører med «vedlikeholdsfrie» garasjeporter? Svar: Tidligere var de fleste garasjeportene laget av tremateriale og måtte males/beises regelmessig.

Når portene ble laget i ferdigbehandlet/sprøytet stål og aluminium, begynte noen å markedsføre at portene var «vedlikeholdsfrie» da man ikke lenger trenger å male portene. Dette bidrar dessverre ikke til at man slipper å vedlikeholde ståldelene, hengsler, rullehjul, wire, fjørsystem eller andre bevegelige deler. Som på en bil, bør man både rengjøre porten og overflater, sjekke skruer, wire, fjørsystem og alle bevegelige deler, samt og ikke minst smøre alle deler som bidrar til at porten går lett. Normalt kreves dette for at garantien skal gjelde. Dersom man ikke passer på porten, eller utsetter den for unormale forhold som for eksempel sterk vind og sjøsprøyt(montert nærmere sjøen enn 200 meter), vil porten gradvis svekkes, bli stygg og slutte å fungere som den skal.

Vi anbefaler alltid å inngå en service/vedlikeholdsavtale med Eurodoors montører eller en lokal fagmann, så sikrer man at porten går greit i mange, mange år og garantien er intakt. Dersom du ønsker tilbud på en service/vedlikeholdsavtale, kan du kontakte oss på post@eurodoor.no
Hvor lang leveringstid må vi regne med fra vi bestiller en garasjeport fra www.Eurodoor.no


Spørsmål: Hvor lang leveringstid må vi regne med fra vi bestiller en garasjeport fra www.Eurodoor.no Svar: Lagerførte porter leverer vi normalt ut i løpet av 1-3 uker. Hastebestillinger kan gå fortere, men man må da påregne noe tillegg om vi skal kjøre ordren gjennom som en «ekspress-ordre».

Dersom det er spesialbestilling, avhenger leveringstiden av hvilken portype du bestiller og hvor den skal produseres. Dersom porten produseres i Norge eller Europa, leverer vi normalt innen 5-6 uker, og om den produseres i Asia, vil leveringstiden normalt være 3-4 måneder. Leveringstid avhenger av hvordan mange faktorer som logistikk, vær og hvilke produksjonslinjer som går i forhold til porten du har bestilt. Send oss gjerne forespørsel via e-post post@eurodoor.no eller legg inn dine valg på vår prisrobot som automatisk gir deg et spesialtilbud. Prisroboten finner du her https://www.eurodoor.no/priskalkulator
Kan jeg bestille vinduer til min Eurodoor garasjeport?


Spørsmål: Kan jeg bestille vinduer til min Eurodoor garasjeport?

Svar: Ja, du kan bestille enkle vinduer når du bestiller en garasjeport fra Eurodoor. Da vil våre fabrikker sørge for at vinduene monteres i porten du bestiller.

Dersom du allerede har en Eurodoor garasjeport, kan du bestille vinduer og selv montere disse. Vil anbefale deg å sjekke metode for dette hos oss eller en lokal fagmann for å sikre riktig montasje.

Vinduene er ikke beregnet for direkte spyling/sprut og er basert på enkle pleksiglass som tåler mye, men ikke gir samme effekt hva gjelder isolasjon eller tetthet som isolerglass med to eller 3 lag.

Se vår prisrobot for å sjekke priser og tilgjengelige vinduer. For mer informasjon og tilbud på vinduer kontakt oss på post@eurodoor.no

Fant du ikke det du lurte på?
Send oss ditt spørsmål.